En av de viktigaste delarna av att skapa intressanta blogginlägg är att ha bra, och framförallt många bilder om man vill ha många följare till sin blogg. En bild är ofta det som först fångar läsarens intresse när de kommer in på en blogg. De flesta bloggar med bara text tappar snabbt läsarens uppmärksamhet . Är man seriös i sitt bloggande bör man ha tillgång till en skaplig kamera och någon form av redigeringsprogram för bilder, och lägga tid på att lära sig att använda dem. Det är lätt att hitta gratis kurser på nätet om man inte har råd att betala, och framför allt, öva. Har man inte bra, egna bilder kan man antingen hitta gratis bilder på nätet på särskilda bildsajter, eller betala en slant och köpa bra bilder. Däremot är det inte tillåtet att ladda hem andras bilder från till exempel bloggar och hemsidor utan att först uttryckligen ha fått tillstånd från den som tagit bilden.

Att fotografera människor

Det finns många missuppfattningar om vad som gäller när det handlar om rätten att fotografera på allmän plats. Ofta stöter man på människor som hävdar att det är förbjudet att fotografera på allmän plats, men det är inte sant. Däremot är det skillnad på vad som är tillåtet att fotografera, och vad som får publiceras i en blogg. Det är tillåtet att fotografera på allmän plats, med fyra undantag: 1. Det är förbjudet att fotografera i domstolar. 2. Du får inte fotografera skyddsobjekt med förbud mot att göra avbildningar. Det kan till exempel handla om militära anläggningar. 3. Kränkande fotografering. Du får inte utan tillstånd fotografera någon i ett utrymme av privat karaktär. Det kan vara en toalett eller ett omklädningsrum. 4. Fotografering på privat mark där ägaren har utfärdat fotoförbud. Det kan gälla till exempel på någons privata mark, på en shoppinggalleria eller en biograf. En vänsterpartist vill förbjuda fotografering på allmän plats, och hänvisar till att vi behöver få ordning på hur kameror används i civilsamhället. En motion har lämnats till Vänsterpartiets partikongress från medlemmen, men den har inte fått stöd från Vänsterpartiets partistyrelse, eller från medlemmens distriktsstyrelse.

Att försörja sig som influenser

Det är faktiskt väldig få som kan försörja sig på sin blogg, och de som lyckas är antingen kända redan innan, eller har jobbat med sin blogg i flera år. Om du längtar efter att leva på din blogg kan du behöva börja med att blogga på fritiden, och bygga upp en följarskara medan du jobbar som anställd. På Netjobs.se hittar du lediga jobb i hela landet, och förhoppningsvis hittar du ett som passar att kombinera med ditt bloggande. När du hållit på ett tag kanske du kan gå ned i arbetstid, och fortsätta att utveckla ditt bloggande. Jobba med att utveckla dina kontakter för att få mer, och fler inkomster från bloggen. Många influensers har även andra inkomstkällor vid sidan av bloggen, till exempel att sälja bilder eller texter, eller jobba som modell. Man kan också göra online-kurser om bloggen handlar om något som du är expert på, eller skriva en bok om ämnet.

Author calle
Published
Categories Bloggar
Views 1109

Nya Inlägg

Klara låns blogg

Bästa modebloggarna

youplay