Eftersom konkurrensen bland bloggar på nätet är väldigt stor kan det vara svårt att nå ut till en större publik, oavsett vad du skriver om. Du som har en blogg som du lägger ner mycket tid på och gärna vill få fler läsare kan använda dig av dessa enkla tips. Det är självklart ingen garanti att dina läsare kommer bli fler, men genom att hålla din blogg “städad” är chansen större att en läsare delar med sig av din blogg till sina vänner.

Städa bloggen

Det allra första du rekommenderas till att göra är en genomstädning av din blogg. Det går att jämföra med att göra en vårstädning hemma. Det är väldigt lätt att bli hemmablind när du har en egen hemsida och fokuserar på nästa blogginlägg istället för tidigare. Men skulle du få nya besökare kommer de antagligen ta en titt på flera inlägg, och inte endast det senaste. Det leder till att de gör en bedömning av hur din blogg ser ut samt hur intressant de tycker inläggen är. Skulle du ha tur kommer den nya läsaren att först fokusera på ett inlägg som både är intressant och välskriven. Men det är inte alltid säkert. De kanske väljer ett äldre inlägg, ett bland de första du publicerat, vilket många gånger inte är det bästa.

Gör så här

Oavsett vad du bloggar om, skönhet, resor, böcker, olika företag, rekommenderas det att du går tillbaka och läser igenom dina inlägg. Du kan stöta på särskrivningar eller stavfel som du behöver fixa. Många läsare föredrar välskrivna artiklar och hoppar över när de stöter på grammatiska fel. Skulle du använda dig av olika länkar, eller rekommendera en CDON rabattkod kan det vara bra att dubbelkolla ifall dessa fortfarande är aktiva. Länkar som dessa kan nämligen vara ett sätt för dig att tjäna pengar, men vissa är endast giltiga under en viss tid.

Putsa bloggen

Är du osäker på vad särskrivning är för något rekommenderas det att du först läser om svenska skrivregler. Det finns flera olika bloggar för läsare att välja mellan att de oftast struntar i de som skrivs av personer som inte känner till de vanliga skrivreglerna. Särskrivning är kort förklarat ett ord som har skrivits som två, till exempel “sär skrivning” istället för “särskrivning”. Det kan även vara smart att läsa på lite om meningsuppbyggnader. Genom att fixa dessa stavnings- eller skrivfel ger du din blogg den putsningen den behöver.

Author calle
Published
Categories Bloggar
Views 1819

Nya Inlägg

Klara låns blogg

Bästa modebloggarna

youplay