Du kanske inte är så duktig på att skriva texter som fångar läsarna, men du vill ändå vilja ge uttryck åt vad du tycker och tänker. Då är en vlogg ett bra redskap som du kan testa. Vlogg är en variant av en blogg, men istället för att skriva så filmar du dig själv.

Vet du inte hur en vlogg ser ut kan du hitta ett flertal olika på nätet som du kan få en inblick på vad det är. Det går att vlogga om Schalins ringar, ditt fritidsintresse och annat som kan tänkas vara intressant för att andra att se och lyssna på. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för dig.

Vilken utrustning behövs?

Innan du sätter igång är det lite utrustning du behöver skaffa dig för att komma igång med ditt vloggande. Vanligtvis läggs filmerna ut på Youtube och sociala medier av olika slag. Till en början räcker det med att du har en mobil för att göra dina inspelningar. När du sedan har börjat tjäna pengar på dig vlogg kan du investera i en digitalkamera. En dator är också bra att ha så du kan redigera dina filmer.

Hur ska du vara?

Det är viktigt att du är dig själv, men det är en stor fördel om du även kan vara rolig. Att du är sur och vrång tilltalar inte någon publik. Du kommer att uppleva att du måste hitta en balans mellan att vara utanför din “comfort zone” och att vara som du är. Att vara utanför din “comfort zone” innebär att du vågar att göra sådant du inte har vågat göra innan. Det gör att du bjuder på dig själv, speciellt om det skulle gå åt skogen, men ha roligt. Att ha skojigt är lättast om du vloggar om sådant du brinner för.

När du filmar

När du väl börjar filma är det viktigt att du pratar med och tittar din publik i ögonen. Det gäller att skapa ögonkontakt annars kommer inte dina följare stanna kvar. Visst kan du slå ett öga då och då på kamerans skärm för att se om du fortfarande är i fokus. I samband med filmandet av din vlogg kan det vara bra att du använder dig av en öppningsfras som gör att den förknippas med dig.

Bloopers

Något som de flesta tycker om är att se bloopers. Du har kanske gjort en massa misstag som inte kommer med i vloggen, men samla ihop dem och gör en bloopers-film. En sådan film visar att du bara är mänsklig, om inget annat så gör du andra glada en stund. Se till att döpa dina filmer till något som fångar intresset hos folk så att de blir nyfikna. Glöm inte bort att ha kul när du gör dina filmer, för till syvende och sist är det det som är det viktigaste!

Author calle
Published
Categories Bloggar
Views 1818

Nya Inlägg

Klara låns blogg

Bästa modebloggarna

youplay