Om du har en blogg händer det ibland att du inte vet vad du ska blogga om eller hur du ska skapa liv i din blogg. Du ska nu få fem tips på hur du kan få fart på bloggen!

1# Ge användbara tips

Det först du behöver göra för att ge liv till din blogg är att ge dina läsare användbara tips – då har de en anledning att komma tillbaka sin din sida. Om du bloggar om hem, inredning och familjeliv kan du testa att ha ett barnkalas i Stockholm hos O’Learys – de hjälper dig med allt och har också roliga värdar som tar hand om barnen! Genom att testa något som dina läsare också kan ha nytta av, och sedan tipsa och recensera tjänsten, har du gett dina läsare ett bra tips som underlättar deras vardag. Det spelar ingen roll vad din blogg handlar om – hitta tjänster som dina läsare kan använda så har de en anledning att återkomma till din blogg.

2# Nicha din blogg

En vanlig orsak till att en blogg saknar liv och inte får fler läsare är att den handlar om… allt och ingenting. En bra blogg handlar om ett särskilt ämne, d.v.s. en nisch. Då vet besökarna att de kan återkomma till just den bloggen om de är intresserade av det ämnet. Om din blogg handlar om hundraser, allergimedicin och senaste träningstrenden finns det ingen anledning för vare sig hundägare, allergiker eller träningsintresserade att återkomma till din blogg och förvänta sig att det kommer en ny intressant artikel – vem vet vad du skriver om nästa gång? Om du vill få fler besökare måste du fokusera på ett ämne och hålla dig till det.

3# Gör-det-själv-artiklar

Gör-det-själv-artiklar, eller DIY, är ett bland de absolut enklaste och bästa sätten att få blogginlägg delade. Det är en artikel som visar hur man gör något: syr in en klänning, hittar bra löparskor, byter däck på en cykel eller klipper klorna på hunden. Ta många kort och skriv tydligt hur läsaren ska göra.

4# Gör något annorlunda

Ett bra sätt att få fart på en blogg är att göra något annorlunda – eller bara att göra något! Du bör hålla dig någorlunda inom ditt bloggämne. Om du skriver om att löpträna kan du testa en Iron Man eller bergsklättring – ämnen som troligtvis intresserar dina läsare. Om du har en matblogg kan du testa ett berömt kafé eller besöka en bondgård för att ta reda på hur maten produceras.

5# Städa bloggen

För att få fart på bloggen bör du granska den med objektiva ögon och våga ”storstäda” den. Titta över inlägg, ta bort onödiga artiklar som drar ner bloggen eller inte handlar om ditt bloggämne, gå igenom alla artiklar och se till att de är grammatiskt korrekta. Låt bild och text lyfta varandra och ta bort alla dåliga bilder. Förbättra rubriker och se över vilka kategoriord du använder – gör din blogg så överskådlig och lättnavigerad som möjligt.

Author calle
Published
Categories Bloggar
Views 2316

Nya Inlägg

Klara låns blogg

Bästa modebloggarna

youplay