Att blogga har idag blivit oerhört vanligt. Många gör det och många lever även på det som en stadigvarande inkomst. En del säger att bloggande inte är ett yrke. Men hur kan man uttrycka sig så? Att blogga kräver ju att man lägger ned tid och engagemang för att hålla den vid liv och att göra den lockande för sina potentiella följare. Att blogga skulle lätt kunna jämföras med journalistyrket då faktiskt många bloggar har konkret fakta kring olika ämnen även om innehållet också färgas av personligt tyckande om saker och ting. Bloggens ägare har vanligtvis lagt ned mycket tid på korrekt fakta kring texterna på sina faktabloggar. Så att blogga borde väl i allra högsta grad räknas som ett yrke.

Låt din blogg vara levande

Det viktigaste när man bloggar är naturligtvis att försöka fånga upp sina läsare till att stanna och återvända till bloggen. Man bör kanske som bloggare se till att ägna sina texter åt det som man själv kan relatera till, ha bred kunskap om eller att hålla sig inom ramen för korrekt fakta om bloggen är en så kallad faktamässig blogg, exempelvis om politik. Är det en blogg om politik har man stor chans att få många följare men man bör vara försiktig med felskrivna texter och inkorrekt fakta. Följare till sådana bloggar är oftast ganska kunniga själva inom området och uppskattar inte fel fakta kring ämnet. Detta skulle till slut kunna göra att många kanske lämnar bloggen helt och hållet och att det dessutom uppkommer rykten om att just den bloggen inte är trovärdig.

När man valt en inriktning för sin blogg bör man hålla sig till den röda tråden på bloggen och inte sväva iväg i helt irrelevanta ämnen som inte hör dit. Ett tydligt exempel kan vara om man förankrar bloggen inom politikens värld att inte helt plötsligt börjar skriva om kontorshotell på Södermalm som finns att hyra eftersom det inte på något sätt har att göra med just politik. men det viktigaste när man driver en blogg är ändå att hålla den levande genom uppdaterade texter och inlägg. Ingen fortsätter att följa en blogg som bara innehåller gammal fakta eller inlägg. Därför är det viktigt att man lägger ned tid på sin blogg, speciellt om syftet med bloggen är att kunna ha den som en inkomst och i Aftonbladet kan man kolla in de bästa bloggarna och få ett och annat tips på hur man själv kanske kan utforma sin blogg genom att kika igenom experternas. Men det gäller ändå att hela tiden se till att läsaren fortsätter ha intresse för bloggen och då måste man se till att det kommer in nytt material på den.

Kanske kan man till och med lägga till ett diskussionsforum under egen rubrik på bloggen. Detta skulle säkert locka många att besöka den för att kunna diskutera ämnen som tas upp på bloggen. Att blogga är framtiden och det är idag en riktig yrkestitel att vara bloggare, det har flera kända profiler bevisat oavsett vilket ämne som bloggen innehåller.

Author calle
Published
Categories Bloggar
Views 2514

Nya Inlägg

Klara låns blogg

Bästa modebloggarna

youplay