Att företag har fått upp ögonen för populära bloggar är inte alltid något som har uppskattats. Särskilt inte av bloggarnas läsare. Detta innebär nämligen att bloggarna fylls med reklam. Det reklamsätt som väckt mest kritik och kontrovers är den typ som kallas för sponsrade poster. Sponsrade poster innebär att ett företag betalar en bloggare för att skriva ett helt inlägg. Ofta ska detta då handla om deras produkter. Det kan vara i form av en recension av en produkt eller helt enkelt ett nämnande av produkten.

Problemet är att bloggaren knappast kan skriva något negativt om produkten eftersom denne får betalt. Det väcktes bland annat en stor debatt i Sverige om detta efter att skådespelerskan Mia Skäringer skrivit ett sådant inlägg på uppdrag av ett känt yoghurtföretag.

En mer accepterad form av annonsering på hemsidor är därför just i form av annonser. En sponsrad blogg kan dock aldrig varit helt fri från påverkan eftersom man måste undvika att göra uttalanden som kan innebära att företaget i fråga inte längre vill stå som sponsor. Detta gör att bloggaren i vissa fall måste hålla tillbaka med vissa åsikter om saker och ting.

Author calle
Published
Categories Bloggar
Views 1073

Nya Inlägg

Klara låns blogg

Bästa modebloggarna

youplay