Populariteten för bloggar genom åren går knappt att greppa. Det finns otroligt många bloggar och det skapas hela tiden nya som fylls med text. Det finns antagligen inte ett enda ord som inte finns skrivet i en blogg någonstans i världen. År 2008 har man kunnat se att det startades en ny blogg någonstans i världen varje sekund. En bloggs popularitet kommer sig främst av att den refereras till utav andra personer med inflytande eller hemsidor med många besökare. Men en blogg kan såklart även växa med tiden då fler och fler börjar läsa den regelbundet. En bloggs popularitet kan även mätas beroende på hur många kommentarer varje inlägg får. På så sätt kan man få en uppfattning av hur många som faktiskt har läst texten istället för att bara ha hamnat på sidan.

Bloggars popularitet är något som har varit föremål för många forskare inom väldigt skilda områden. Särskilt inom psykologi och beteendevetenskap kan det vara intressant att se vilka ämnen som är mest populära att läsa. Men detta är så klart även intressant för forskare inom till exempel marknadsföring och reklam. Ofta är dock de mest lästa bloggarna inte de som är seriösast. Människor verkar nämligen föredra lättsmält underhållning framför mer komplicerade och djupsinniga texter.

Men det kan så klart även bero på att det är främst unga människor som läser bloggar. Det är väldigt vanligt bland unga kvinnor att skapa bloggar och läsa varandras för att på så sätt ge varandra hjälp och stöd. Manliga bloggare är något ovanligare och män verkar även i regel läsa mindre bloggar än vad kvinnor gör. Hemsidan Alexa rankar bloggar beroende på dess popularitet, en av de mest lästa bloggarna genom tiderna är den kinesiska skådespelerskans Xu Jingleis blogg.

Author calle
Published
Categories Bloggar
Views 978

Nya Inlägg

Klara låns blogg

Bästa modebloggarna

youplay