Har du ett eget företag är en blogg ett bra sätt att promota företaget. Det som kan vara mest intressant för andra att läsa är nog om din vardag som företagare, vad du gör och vad som händer med företaget. Du kan även använda bloggen för att visa nyheter och kampanjer för ditt företag.

Fördelar med företagsblogg

Genom att ha en företagsblogg kan du stärka ditt namn och ditt varumärke, och om du ser till att sökmotoroptimera dina inlägg kommer du med tiden också få en högre ranking när folk gör googlesökningar på vissa ord och fraser. Det genererar i sin tur mer trafik till din blogg och det kan göra att affärerna går bättre för dig. Kanske till och med så bra att du känner för att utöka verksamheten lite.

Om du har ett företag som behöver lite extra tillskott i kassan för att du exempelvis ska kunna utöka verksamheten så kan du ta ett företagslån med Capcito och göra det online. Du kan finansiera investeringar eller sälja fakturor till dem för att få loss kapital lite snabbare istället för att ligga ute med pengar innan kunderna har betalat. Sådant kan göra stor skillnad för ett företag i tillväxtskede.

Tänk igenom vad du ska skriva

Det ställs lite högre krav på en företagsblogg än på en vanlig privat blogg. Det är viktigt att du uppfattas som seriös och kunnig inom ditt område så var noga med hur du uttrycker dig. Stavfel och grammatiska fel som lätt kan undvikas med rättstavningsprogram är onödigt att ha med i dina inlägg, och tänk på att ha en bra språkbruk. Malmö Universitet har en språkguide med 12 steg till en bättre text som ger många värdefulla tips.

Bland det viktigaste är att tänka igenom noga vad du ska skriva och till vem. Vilka är det som utgör målgruppen? Där kan du avgöra hur formell du bör vara i texten. Har du exempelvis en frisörsalong kan du skriva ganska ledigt så länge du håller dig till de vanliga skrivreglerna, men om du har en advokatbyrå kanske det är bättre att ha en något formellare ton.

Håll dig till ett språk i taget när du skriver och undvik svengelska. Ord som “starta upp” är svengelska eftersom det heter “starta” på svenska. “Starta upp ett företag…” blir fel och du borde använda “starta ett företag” istället. Det finns många fallgropar, men oftast är läsarskaran ganska förlåtande.

Undvik!!!

Saker du bör undvika helt och hållet i din blogg är förkortningar, engelska förkortningar som LOL, BRB och likande, och omskrivna ord som åh istället för och, jah istället för jag och se för allt i världen till att skilja på honom, han, hon och henne, de, det och dem. Det är väldigt svårt att ta en person seriöst som skriver en text som det i följande exempel:

Jah kastade de till han åh sen sa jah de ti de åh de tackade.

Översatt till riktig svenska blir detta:

Jag kastade det till honom och sen sa jag det till dem vilket de tackade för.

Tänk på språket och lycka till med bloggen!

Author calle
Published
Categories Bloggar
Views 2176

Nya Inlägg

Klara låns blogg

Bästa modebloggarna

youplay