Användning av internet och sociala medier har på senare år växt sig allt starkare och nu är det faktiskt mer vanligare att man googlar det man undrar över än att faktiskt fråga folk i sin närhet. Bloggar har funnits i många år men det är inte på senare år som det har blivit en större grej att ha en blogg där vissa bloggare tjänar lika mycket som en utbildad läkare, om inte mer. Idag har även företag bloggar där de marknadsför sina produkter och tjänster samt bloggar om en vanlig dag på kontoret. Bloggar har växt sig så pass starkt att det ses som en helt ny plattform för marknadsföring som både är billigare för företag samtidigt som de lättare kan nå ut till rätt målgrupp. Faktum är att det nu är så pass vanligt med bloggar och bloggare att det till och med har skapats en utbildning inom ämnet för att utbilda folk hur du skapar den bästa bloggen.

Olika typer av bloggar

Det finns dock inte bara bloggar som är livsstilsbloggar eller handlar om mode och skönhet. Vissa bloggar om “viktiga ämnen” som ökar medvetandet om vad som faktiskt pågår i vår värld. Ett tips är att läsa Göteborgs universitets forskarbloggar där olika forskare skriver om aktuella ämnen som det har forskats om. Du kan exempelvis läsa om upptäckter inom politik, samhälle, ekonomi, journalistik, medier och många andra ämnen. Bloggarna bakom dessa bloggar är forskare som dagligen jobbar inom ämnet de skriver om och delar med sig av sina egna erfarenheter och tankar. Att blogga har samtidigt som det har växt även fört med sig en dålig image då många tror att bloggare endast skriver om sina glamourösa liv men tar du dig en noggrann titt hittar du bloggar vars syfte är att öka människors medvetande om samhället och andra viktiga aspekter. Många yngre idag läser bloggar lika mycket och ofta som folk läste tidningen förr och därför är bloggar ett effektivt sätt att nå ut till en stor mängd människor då internet inte har någon begränsning för hur många människor som kan läsa innehållet på en blogg.

Börja blogga själv

Vare sig man gillar det eller ej är den digitala utvecklingen på framfart och sker i en väldans fart. Det är inte många som hinner med och inte ens branschen själv hinner med då det exempelvis saknas ett tusentals människor med kunskap inom IT och data. Att förstå sig på bloggar är lättare ju mer man vänjer sig och vill du själv nå ut eller bara skriva om dina egna åsikter är det inte svårt att börja blogga. Det finns idag ett drös med olika bloggportaler som alla har sina egna topplistor. Gör du din marknadsföring rätt och sprider intressant information kan du snabbt klättra i topplistan. Ett tips är att se till att hitta din egna nisch och sen producera välgjorda inlägg med felfri textinnehåll och bra bilder. Kanske du har börjat på en bra och rolig ledarskapsutbildning i Stockholm och vill inspirera andra till att börja plugga. Eller att du skall göra en långresa genom Asien och vill att både familj och vänner skall kunna följa med.

Author calle
Published
Categories Bloggar
Views 1045

Nya Inlägg

Klara låns blogg

Bästa modebloggarna

youplay