Det finns inga lagstiftningar kring åldersgränser för bloggar. Däremot ska barn och unga inte utsättas för innehåll som är ämnat för vuxna. När det kommer till sociala medier har de största forumen åldersgränser och där måste man vara minst 13 år för att få bli medlem. Det här är naturligtvis svårt att kontrollera i praktiken och det är där vuxna kommer in i bilden. Som vuxen finns det många saker att hålla koll på när det kommer till barnens internetvanor. Det kan kännas klurigt att veta hur man ska göra, och då finns det många smarta tips som kan underlätta tankarna kring hur man bör agera. Framförallt bör man som vuxen komma ihåg att samtalet kring internet, bloggar och sociala medier ska ske i dialog med barnen.

Vad är rimliga åldersgränser?

Det man som vuxen kan göra är att bestämma vilka bloggar som är tillåtna och vilka som inte är det. Som förälder känner man sitt barn allra bäst själv och då är det också upp till var och en att avgöra vad som är en rimlig åldersgräns för att exempelvis få läsa bloggar eller använda sociala medier. Om ens barn själv vill blogga bör man prata om innehållet. Det är bra att uppmuntra dem att skriva om mindre privata saker. Om de exempelvis fått en mysig och trendig Gant hoodie kanske de kan skriva om det, men inte om mer personliga saker.

Viktigt att undvika det skadliga

Internet har både positiva och negativa sidor. Därför kan det vara bra att installera en föräldrakoll på datorer och mobiler. Genom den kan man blockera sidor med några enkla knapptryck och på det sättet förhindra att ens barn kommer åt dem. Att barn kan komma åt vad som helst på nätet är ett känt problem. Till och med regeringen vill förhindra tillgången till porr i skolorna genom att begränsa åtkomsten till sådana sidor. Det är med andra ord helt okej att sätta regler och begränsa åtkomsten till internet.

Author calle
Published
Categories Bloggar
Views 1544

Nya Inlägg

Klara låns blogg

Bästa modebloggarna

youplay